window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WV8NCST931');

Eens een eventmanager, altijd een eventmanager!

Ik keek mijn ogen uit, dit feest kon haast niet mislukken met zo’n te gekke locatie met top uitzicht over onze hoofdstad. We gingen aan de slag, er moest van alles klaar gezet worden. Daarna volgde er een briefing met de locatiemanagers en druppelden de eerste artiesten binnen. Ik was helemaal in mijn element, ondanks dat ik al jaren niet meer als eventmanager had gewerkt.

Mars Nederland bood stabiliteit

In 2009 verloor ik door de crisis mijn baan bij een evenementenbureau. Ik koos vervolgens voor zekerheid en kwam op de afdeling consumentenservice van Mars Nederland BV terecht. Het bleek een ontzettend fijne werkgever te zijn, alles was goed geregeld, ik had toffe collega’s en leuke werkzaamheden. Dit waren de perfecte omstandigheden om in alle rust een gezin te stichten.

Dat gezin is er gekomen, maar Mars Nederland BV is voor mij inmiddels geen stabiele basis meer omdat er plannen zijn om de consumentenservice te gaan verplaatsen naar een extern callcenter, dus tijd voor actie.

 

Terug naar het evenementen vak

Al die jaren ben ik blijven doen wat ik enorm leuk vind. Zo ben ik bij Mars betrokken geweest bij diverse evenementen zoals 50 jaar Mars Veghel, maar ook afdelingsuitjes, marketingprojecten en het complete afscheid van de directiesecretaresse van Mars die met pensioen ging. Daarnaast ben ik vaak betrokken bij familiedagen, buurtfeesten en heb ik onze eigen bruiloft compleet geregeld. Het is mij geheel duidelijk wat ik wil als ik mijn hart blijf volgen.

Begin 2019 ga ik voor het eerst naar een netwerkbijeenkomst voor ondernemende vrouwen. Ik zit daar onwennig in een hoek, maar voel ergens ook een enorme positieve vibe. Ik schrijf die avond op bij een opdracht dat ik binnen 5 jaar weer aan het werk wil zijn als eventmanager. ‘Wat heb ik nu gedaan?’ gaat er door mijn gedachten. Maar diezelfde avond raak ik aan de praat met Charlotte van evenementenservice Behind the Brand en zij geeft aan dat ik wel een keer met haar mee mag naar een evenement, dan kun je dat weer eens ervaren.

Vanaf dat moment ga ik vaker naar bijeenkomsten van diezelfde netwerkclub. Ik voel me daar steeds meer thuis. Ik ontmoet vele inspirerende vrouwen en blijf vertellen dat ik weer heel graag als eventmanager aan de slag wil. Elke keer als ik dat uitspreek voel ik een kriebel in mijn buik. Jeetje wat is dit spannend. Steeds vaker geven dames mij aan: ‘Waarom begin je niet voor jezelf?’ En die gedachten begint steeds fijner te voelen.

 

De vlam gaat aan

Oktober 2019 het is zover, Charlotte heeft mij benaderd. Ze heeft een feest georganiseerd voor een 20 jarig jubileum van een bedrijf in Amsterdam op 31 oktober. Dit alles gaat plaatsvinden bij The Loft in de Amsterdam toren. 

Een paar dagen van te voren komen we bij elkaar om het draaiboek door te nemen. Ik word verantwoordelijk gesteld om alle artiesten op te vangen en te zorgen dat zij weten waar ze om kunnen kleden en daarna dat zij op het juiste moment op de juiste plek hun ding gaan doen. Ow, wat heb ik dit gemist…

Op 31 oktober om 12.30u komt Charlotte mij ophalen en rijden we samen richting Amsterdam. Ik heb zoveel vragen aan haar als zelfstandig ondernemer, maar ook over de evenementenbranche. Ze vertelt enorm veel, ik word steeds enthousiaster en het vlammetje is duidelijk aangewakkerd.

 

Het vuur brandt

Op de locatie aangekomen, kijk ik eerst mijn ogen uit, dit feest kan haast niet mislukken met zo’n te gekke locatie met zo’n top uitzicht over onze hoofdstad. We gaan aan de slag, er moet van alles klaar gezet worden, dan volgt een briefing met de locatiemanagers en druppelen de eerste artiesten binnen. Ik ben helemaal in mijn element, zorg dat iedereen weet waar hij moet zijn en breng de artiesten vanaf de kleedruimte naar de plaats van hun optreden. 

De gasten zijn inmiddels ook binnen en het feest is van start gegaan. Ik loop langs de artiesten die aan het werk zijn, ik word gebeld of ik een andere artiest kan opvangen beneden in de hal, ondertussen check ik de artiesten die in de kleedruimte zitten te wachten. Ik ben op drie plaatsen tegelijk en dat vuurtje wordt alleen maar groter.

De hoofdact gaat van start, ik zie de spanning bij Charlotte op haar gezicht, want hij is een tikkeltje extreem. Slaat dit wel goed aan bij de directie…..? Whow, wat een act, wat een kostuums, wat een techniek, ik ben onder de indruk en gelukkig de opdrachtgever ook.
Alles loopt op rolletjes, we hebben heel even tijd om te zitten. 

Dan nadert het einde van het feest, ik bedank de artiesten die klaar zijn, ik help mee opruimen waar nodig. Het is 23:30u en ik ben vanaf 14:00u alleen maar bezig geweest, heb duizenden stappen gezet, mijn voeten zijn dit niet meer gewend, maar jeetje wat voel ik me happy, het vuur voor het vak van eventmanager is helemaal aan! En op dat moment realiseer ik me: ‘Dit ga ik ook doen!’

Zoek jij iemand die met passie vanuit haar grote teen tot in haar kruin een evenement kan regelen? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

Lees meer over mij